Afrikai UTAZÁSOK > Olaszország > Velence >

Postojna - Cseppkőbarlang

Velencei Karnevál After 3 nap / 1 éj szállással

Velence pompázó napsütésben, Karneválbúcsúztató hangulat
Típusa:
Körutazás, Városlátogatás
Utazás módja:
Busz
Úticél:
Olaszország, Velence
Utazás időtartama:
3 nap / 1 éjszaka - módosítás
Indulás helye:
Indulás ideje:
- további időpontok
Van hely
Megjegyzés:
Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt. Találkozó: 21:40
Ellátás:
félpanziós - módosítás
Utazás ára:
19.900 Ft/fő
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Velencei Karnevál After 3 nap / 1 éj szállással

Velence, a lagúnák városa mindenkinek a szívébe lopja magát, még azoknak is, akik nem először érkeznek ide. A gondolák, szűk csatornák, apró hidak hangulata semmivel sem összehasonlítható. Körutazásunk során elbűvölő természeti és ember alkotta csodákat tekintünk meg.  A postojnai cseppkőbarlangban egy kis képzelőerő segítségével mese tárul elénk, a cseppkőképződmények mesefigurákká válnak, manók és óriások formájában.

 

Velence városa olyan, mellyel nem lehet betelni, nem lehet megunni. Hiába jártunk ott már egyszer, tízszer, vagy akár százszor is, amikor újra megpillantjuk Velencét, biztosak lehetünk benne, hogy sok-sok meglepetést tartogat számunkra: ilyen alkalom a Velencei Karnevál után is. Még javában érezteti magát a karneváli hangulat, mégis nyugodtabban lehet megcsodálni Velence páratlan látnivalóit!.

Az ár tartalmazza
  • utazás felsőkategóriás autóbusszal (1 éj éjszaka a buszon)
  • csoportkísérő idegenvezető
  • 1 éj szállás Jesolo környéki középkategóriás szálláshelyen, 2 ágyas szobában
  • félpanzió


Az ár nem tartalmazza

 

  • Hajójegy (retúr): 35 € / fő
  • Idegenforgalmi adó: 3 €/fő/éj

A hajójegyet az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.

Egyágyas szoba felára: 3.990 Ft/éjCsoportszervezőknek 20 fő után ingyen helyet biztosítunk! (Diákcsoportok esetén 14 éven felülieket várunk!)

Postojna barlangbelépő  (tájékoztató árak)

Felnőtt   25,80 EUR
Diák  (16 - 25 év között) 20,60 EUR
Gyerek  6 - 15 év között  15,50 EUR
Gyerek 5 éves között       1, 00 EUR

Magyar nyelvű Audio Guide: 2,5 EUR/FŐ 

Program

1.nap - Péntek
Indulás a kiválasztott indulási helyszínről és időpontban, éjszaka az autóbuszon.

2.nap - Szombat
Reggeli órákban megérkezünk Punta Sabbioni kikötőbe, ahonnan behajózunk Velencébe.

Kikötés után Utasaink eldönthetik, hogy részt kívánnak-e venni INGYENES interaktív városnézésünkön idegenvezetőnkkel, vagy egyéni program keretein belül önmaguk fedezik fel a város nevezetességeit. A városnéző séta során megtekintjük a Ponte dei Sospiri-t (Sóhajok hídja), a Dózse Palotát, a Szent Márk teret. Végigsétálunk Velence híres bevásárló utcáján, a Via Mercerie-n, s eljutunk a város legmagasabbnak tartott pontjára, a Ponte di Rialto-hoz.

Szívből ajánljuk szigettúra programunkat (fakultatív), ahol Travelorigo-s külön hajóval először Burano szigetére hajózunk. Burano szigete nemcsak a kézzel vert csipkéiről híres, hanem jókedvre derítő színes házairól is. A következő sziget Murano, ahol megtudhatjuk, hogyan készül a híres muranoi üveg, egy üvegfúvó mester előttünk készíti el a szebbnél szebb kelyheket, színes figurákat.

Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében.

Szabadprogram, illetve részvételi lehetőség további fakultatív programjainkon. Romantikára vágyóknak illetve felfedezőknek ajánljuk a gondolázást Velence eldugott csatornáiban.

Esti órákban visszahajózunk az autóbuszhoz, majd szállás elfoglalása Jesoloban.

3.nap - Vasárnap
Megreggelizünk a szálláson, majd a világhírű Postojnai-cseppkőbarlanghoz vezet az utunk. A barlang belsejét kisvonattal érjük el és a nyilvánosan látogatható részt gyalog járjuk be. A mintegy öt kilométeres barlangszakasz csodálatos látványosságokat rejt: gyönyörű cseppkőformák, hatalmas termek és föld alatti járatok várnak ránk. Utunkat nagyszerű fotótémával tesszük gazdagabbá, hiszen busszal felmegyünk a nagyszerű látványt nyújtó Predjama kastélyhoz. A reneszánsz lovagvár szó szerint egy hatalmas barlangba épült, lenyűgöző látványosság. Hazafelé, hogy csillapítsuk éhségünket, még egy kis ízelítőt kapunk Szlovéniából, meglátogatjuk a híres trojannei pékséget, amely festői alpesi környezetben várja az odalátogatókat. A pékségben lehetőségünk van megkóstolni a helyi jellegzetességnek számító óriásfánkokat.

Késő esti órákban érkezünk Magyarországra.

Utazás: Felsőkategóriás autóbusszal
Szállásról: Jesolo vagy környéki középkategóriás szálloda
Elhelyezésről: 2 ágyas szobákban (1 és 3 ágyas szobák lekérésre)
Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)