Válogass a legszebb utazások közül!

Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz)

Tartson velünk a Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 93.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Legjobb ár: 93.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.16 - 09.18

Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz) leírás

Kívánságlistára teszem

Tokaj-Hegyalja

Info:

[b] felsőkategóriás autóbusszal

3*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel

reggeli, helyi termékek kóstolója, piknikebéd borkóstolóval

1. Kevés borvidék van, ahol a bort készítő ember ilyen szoros kapcsolatot ápolt vallásával. Innen nem messze, Göncön fordították le magyarra először a Bibliát, Vizsolyban pedig nyomtatták. Talán Burgundia még az a hely, ahol ennyire feltűnő eleme a tájnak a kereszt és a templom. Érdemes felkutatni a sokféle felekezet épített örökségeit, mert a bort készítő ember itt mindig közel volt Istenéhez.

2. Tokaj-Hegyalja gazdag múltja csak a kezdet. Lehet érezni a levegőben, ahogy a borvidék újrateremti önmagát: újítás, innováció és a hagyományőrzés izgalmas elegyére bukkanunk, nagy csipet vendégszeretettel fűszerezve. 

3. A kultúra mellett végigkóstolhatjuk a helyi sajt, pálinka és lekvárkészítők remekeit és természetesen a legjobb borok sem maradhatnak el a kínálatból. 

 

SZÉP kártyával fizethető

Kóstolók, kézműves termékek

Max. 18 fő

Különleges programok

Leiras:

1. nap: Budapest - Gönc - Vizsoly - Bodrogkőváralja - Monok - Tokaj

A reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal Göncre. A falu újszerű hordójával és templomának egykori lelkészével írta be magát a történelem könyvekbe. A 16. században említették először az itt készített gönci hordót, mely azon túl, hogy kopásálló, magas csersav tartalmú, zempléni tölgyfából készült, formájának és méretének köszönhetően könnyen is tudták szállítani, hiszen 4 hordó is ráfért egy szekérre. Azóta is világszerte elismert űrmérték, a gönci hordó, mely 160 icce, azaz 136 liter.

Károlyi (más írásmóddal Károli) Gáspár bibliafordító Gönc református templomának lelkésze volt. Az 1580-as években fordította le a teljes Bibliát magyar nyelvre, melyhez segítségül hívta a környékbeli prédikátorokat és iskolamestereket. A nyomdai munkák előtt Károlyi nézte át és látta el a fejezeteket címekkel és lapszéli jegyzetekkel. Látogatást teszünk a Károlyi Gáspár Múzeumban, majd tovább utazunk Vizsolyba. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, a magyar nyelvű teljes bibliafordítás kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Látogatás a templomban, ahol az egykori nyomda, ma Nyomdatörténeti Múzeum is található.

Innen Boldogkőváraljára megyünk. Látogatás a meredek sziklaszirten álló festői Boldogkő várába, mely nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára. A szabálytalan alaprajzú erődítmény a tatárjárás után épült, a Hernád völgyét és a kassai utat védte.  Keresve se találhatnánk szebb kilátást Boldogkőváraljára és környékére annál, mint ami a sziklagerincen végigfutó, fapallós ,,járdáról" és a végén kialakított megfigyelőtoronyból tárul elénk. A vár felfedezése után érdemes szabadidőnkben elsétálni a közeli Barát- és Apáca-sziklákhoz, majd belülni egy hangulatos étterembe. 

Utolsó megállónk Monok, ahol Kossuth Lajos Emlékházát keressük fel. Az itt bemutatásra kerülő tárgyakat az egykori Parlamenti Múzeum relikviáiból, a Hadtörténeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és a ceglédi Kossuth Múzeum gyűjteményéből hozták. Itt látható többek között Kossuth kormányzói díszkardja, néhány eredeti kézirata, turini kisasztala, a muzsikáló Kossuth-kép és több szabadságharc korabeli fegyver.

Este elfoglaljuk a szállásunkat Tokajban.

Szállás: Tokajvár hotel 3*

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2433[[/galeria]]

2. nap: Mád -  Tokaj

Reggeli a szállodában, majd kirándulást teszünk Mádra, ahol először a Hegyaljai Szappanműhelybe látogatunk. A kézműves szappanok között mindenki megtalálja saját illat,- szín és stílus világát. A tulajdonos hölgy egy parasztházban dolgozik, ahol 21 ország legkülönlegesebb szappanjait állította ki és saját készítésű, természetes szappanjait is láthatjuk itt. A szappanokat kizárólag növényi olajok felhasználásával készíti, semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak. Gyógyteákkal, fűszerekkel, gyümölcsökkel, iszappal, agyaggal színezi szappanjait, melyek hidratáló hatásúak. A környékről származó kecsketejet, zeolitot és kaolint tartalmazó szappanjaik nagyon egyediek. Megtudhatjuk, melyik, hogy készül, meg is szagolhatjuk őket és természetesen meg is vásárolhatjuk kedvencünket.

Az illatok világa után a sajtkészítés rejtelmeiben merülhetünk el a Mádi Sajtmanufaktúrában, ahol különböző sajtokat kóstolhatunk. A Mádon található családi sajtműhelyben 2010 óta készítenek friss tejből, nagy gondossággal érlelt tehén- és kecskesajtokat. Teheneik a szomszédos ökofaluban, tájvédelmi körzetben legelnek, melyet körben hegyek vesznek körül tölgyesekkel és gyógynövényekben gazdag hegyi rétekkel. A tiszta és minőségi tejtől lesz olyan egyedi és karakteres ízvilágú a Mádi Sajt, ami miatt törzsvásárlóik hétről-hétre visszatérnek érte. Készítenek még sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatnak meg - igazi különleges csemege. Sajttortájuk pedig sűrű joghurtból, kéksajt aszú kocsonyával készül.

A sajtok utána mi is hiányozhatna még? A hamisítatlan tokaji bor. A Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta. A Tokaji borvidék 87 km hosszúságban és 3-4 km szélességben foglal helyet 5500 hektárnyi területen, három jellegzetes hegy, az abaújszántói és a sátoraljaújhelyi Sátor-hegy, valamint a tokaji Kopasz-hegy közötti háromszögben, 27 település határában. A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet (andezit, riolit, és ezek tufái), illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található. Az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzeten testes, erős savgerinccel bíró minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. A Mad Wine Pincészet jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.  Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákkal dolgoznak, melyek döntő hányadát a Furmint teszi ki, s melyekből készült boraikkal céljuk, hogy a különböző talajszerkezetű dűlők egyedi ízvilágát megmutassák. Gyalogos dűlőtúra során ismerkedünk a különböző szőlőfajtákkal és borokkal, és az idilli környezetben fogyasztjuk el piknik ebédünket.

A mádi zsidó legendája messze földön híres, az egykori csodarabbit még Kossuth Lajos édesanyja is felkereste, hogy a beteg gyerekét gyógyítsa meg. A zsidók a 17. század elején érkeztek Hegyaljára és azonnal bekapcsolódtak a szőlő- és borkereskedelembe. Ma is látható gyönyörű barokk zsinagógájuk a faluban, melyhez a régi zsidó törvények szerint a nők, a gyerekek és férfiak hordták a köveket a környező hegyekből, bányákból az építkezéshez, hogy idegen kéz ne érintse őket. A zsinagógától 10 perc sétára található a zsidótemető, ahol a 200-300 éves sírokon csak héber feliratok vannak. A kőtáblák és a szőlőtőkék között egy modern épület is található, amelybe a nagy üvegablakokon keresztül bármikor benézhetünk.

Este visszatérünk a a szállásunkra. 

Képes ízelítő a napi programból:

 [[galeria]]2434[[/galeria]]

3. nap:  Bodrogkeresztúr - Tolcsva - Szerencs - Budapest

Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd első megállónk Bodrogkeresztúr. Évente több tízezer zsidó zarándokol el ide. A haszid zsidóközösség messze földön híres csodarabbija Reb Steiner Saje volt (1851-1925), akinek egykori lakhelyén kialakított Emlékház népszerű zarándokhely lett, csakúgy, mint a Dereszla-domb oldalában a 18. században alapított zsidótemetőben található sírja, ami fölé óhelt (sátorszerű sírt) építettek tisztelői. A rabbihoz, akinek konyhájában egykor félszáz embernek is főztek naponta, hogy senki nem menjen el éhesen tőle, messzi földről, keresztények is jöttek tanácsért. Csodálatos tetteit legendák őrzik, mint ahogy legendás lett az a karosszék is, amelyből Reb Saje szinte soha nem állt fel. Azt mondják, csak pénteken este feküdt ágyba, máskor hívei és vendégei rendelkezésére állt, vagy imádkozott. 

Látogatás az Acetániában Magyarország első ecetmúzeumában... Ma az ecetről a többségünknek a zöld flakonos háztartási ecet jut eszébe, amit takarításra, vízkőoldásra és néha-néha az uborkasaláta ízesítésére használunk... Kevéssé él a köztudatban, hogy olyan ecetalapanyagok is léteznek, mint a bor, sör, rizs, gyümölcsök vagy akár a méz... Ezekből rengeteg féle ecet készül, amelyek mind-mind magukban hordozzák az alapanyagokra jellemző íz- illatanyagokat. A jó minőségű, biológiai eljárással készült, sokszor akár évekig érlelt ecetek elsősorban fűszerek. Pár csepp minőségi bor-, balzsam-, vagy gyümölcsecettel bármilyen étel ,,megbolondítható". A modern kialakítású múzeum élményszerűen mutatja be ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét és olyan izgalmas ízeket kóstolhatunk, mint az aszú balzsamecet, a málnás vagy éppen áfonyás-ibolyás ecet.

Tolcsva, a Helia-D Herba-kastély, Gyógynövény- és Szépségközpont. A szépen felújított kastély és ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is. A minőségi kozmetikumkészítés legnagyobb múltú hazai cége, a Helia-D Kft. azzal a szándékkal varázsolta újjá a XVII. században épült kiskastélyt, hogy közelebb vigye a szépségápolás és a kozmetikum-készítés világát és fortélyait a kényeztető, minőségi kozmetikumok rajongóihoz. A természetes növényi alapanyagokra építő Helia-D fontosnak tartja, hogy a látogatók az alapoktól indulva, a kozmetikumok értékes alkotórészeit adó növényekkel és gyógynövényekkel is megismerkedhessenek az ehető és szépítő növények sokaságát rejtő gyógyfüves kertben és kastélyparkban. Ezt követően megnézzük a Kozmetikatörténeti kiállítást, majd egy krémalapba szakértők segítségével az arcbőrtípusunknak megfelelő hatóanyagokat keverünk, elkészíthetjük saját krémünket (fakultatív), amit haza is vihetünk.

A Hegyalja kapujának számító Szerencsről mindenkinek a cukor és a csokoládé jut eszébe. Az itt töltött szabadidő során lehetőségünk lesz ebédelni vagy meglátogatni, a város központjában álló, hangulatos parkkal övezett késő reneszánsz stílusú Rákóczi-várat. A tavakkal és hidakkal ékesített park közepén található várban jelenleg a Zempléni Múzeum gyűjteménye található. A kiállítások közül a legérdekesebb a tekintélyes képeslap-gyűjtemény, ezen kívül még a Rákóczi Zsigmond és kora c. állandó kiállítás is látható, ill. egy ex-libris gyűjtemény. 

A program végeztével visszautazás Budapestre.

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2441[[/galeria]]

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja. 

Programok:

Krémkészítő workshop ajándék Hélia-D krémmel (részvételi szándékukat kérjük, jelezzék előre): 3.500 Ft

További információk:

Indulás: 07:00-kor a BOK csarnok elől (Dózsa György út 1., Stadionok metrómegálló elől) 

Felszállási helyek (kérjük, felszállási szándékát foglaláskor előre jelezze)

  • 07:20-kor Gödöllő, Tesco parkoló (Gödöllő, Thegze Lajos u. 2, 2100)
  • 07:40-kor Hatvan, Tesco parkoló (Hatvan, Bibó István u. 1, 3000)

Visszaérkezés: a 3. napon kb. 20-21 óra között, az indulás helyszínére

További információk 2:

Az út idegenvezetője:

Tóth Mihály

Már történelem szakos egyetemi tanulmányai alatt elkezdett idegenvezetéssel is foglalkozni, melyben végül megtalálta igazi hivatását. Olyan utazásokon vezet legszívesebben, ahol a programmal összhangban egy desztináció történelme és földrajza mellett a hagyományok, a gasztronómia, a helyi lakosság mindennapjai, gondolkodása és élő kultúrája is megismertethető a Vendégekkel, miközben élményekkel és gazdagabb világlátással térnek haza az utazás végén.
Európán kívül, Európa különböző országaiban és a Kárpát-medencén belül is szívesen utazik csoportokkal és önállóan egyaránt, legyen szó történelmi városok felkereséséről, természetjárásról vagy akár gasztronómiai vagy egyéb tematikus túrákról. Úgy gondolja, hogy sokkal közelebb kerülhetünk egy város vagy régió lakóinak megértéséhez ha belekóstolunk ételeikbe és italaikba
olyan módon, ahogy ők is fogyasztják.

Hobbija is az utazás, új tájak, országok, városok, népek és kultúrák felfedezése a Világ minden táján.
Kedvenc itala: fügepálinka és természetesen a kávé
Kedvenc európai országai: Olaszország és a Nyugat-Balkán országai
Kedvenc Európán kívüli területek: Észak-Afrika és a Közel-Kelet országai, Belső-Ázsia és a Kaukázus vidéke
Kedvenc magyar városai: Pécs, Szeged, Sopron és természetesen otthona, Budapest

 

x Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
az utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 3*-os szállodában, kétágyas szobákbana reggelita dűlőtúrát piknikkela programban leírt kóstolókata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kóstolókat és belépőjegyeket (nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető)kb. 13 000 Ftaz útlemondási biztosítást2,2%a kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár19 900 Ft

Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:
az utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 3*-os szállodában, kétágyas szobákbana reggelita dűlőtúrát piknikkela programban leírt kóstolókata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kóstolókat és belépőjegyeket (nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető)kb. 13 000 Ftaz útlemondási biztosítást2,2%a kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár19 900 Ft


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 2,20 % fő
  2. Vacsora felár 10.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 144127

Infóvonal

+3670 123 456

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Teszt Travel munkatársai több mint 30 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Teszt iroda, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 2, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 3, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 4, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 5, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 6, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 7, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 8, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Fő partnereink:
Válogatott utazások

A www.afrikaiutazas.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz)

Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 144127

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz)

Tokaj-Hegyalja - Ízek és érzékek (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 144127

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!