Válogass a legszebb utazások közül!

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Tartson velünk a Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 61.946 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Legjobb ár: 61.946 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.08 - 09.11

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény leírás

Kívánságlistára teszem

Igazi feltöltődés és kikapcsolódás... "Látni kell" helyek, amelyek szinte egy karnyújtásnyira vannak tőlünk és az élményfaktor mindenképpen garantált.
Az utazást mindenkinek ajánljuk:
- Aki szívesen húz bakancsot és aktívan szereti eltölteni a szabadságát, mindenképpen jó helyen jár. 
- Aki csak kikapcsolódni szeretne, sétálni egy hangulatos, hegyekkel körülölelt városban, nézelődni a helyi piacon a kézműves termékek között, jókat enni és lazulni egy wellnessben, ez az út lesz a megfelelő számára. Programunk 2-3. napján ez esetben Zakoapneban lehet eltölteni az időt.
Bakancslistás helyek, nem csak bakancsosoknak...

Lengyelországban 2022. március 28-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

Az aktuális beutazási feltételekről foglalás és elutazás előtt kérjük tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/lengyelorszag

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelőssége, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról :

- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.


1. nap: Budapest - Ótátrafüred - Tarajka - Tar-pataki-vízesés - Rainer kunyhó - Zakopane

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok mellől. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Ótátrafüredre a délelőtti órákban. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára, ahol a könnyebb túrát választók rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Hosszú-, a Nagy- és a Kis-vízesés. A Nagy-vízesés hídjáról megcsodálhatjuk a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat, majd megpihenve a Rainer-kunyhónál - amely a Tátra legrégebben épült menedékháza - a Felső turistaúton érkezünk vissza a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választók a Tarajkáról a Felső turistaúton lassan, egyenletesen emelkedve -útközben elhaladva az Óriás-vízesés mellett - érkeznek meg a Zamkovszky menedékházhoz. A hangulatos, barátságos menedékháznál eltöltött hosszabb pihenőt követően a felfelé megtett úton indulunk vissza, majd rövid kitérőt teszünk a Rainer-kunyhó és a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík menedékház mellett elhaladva érkezünk meg a Tarajkára, majd siklóval Ótátrafüredre, ahol csatlakozunk a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Ezután tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora.

Könnyű túra Tarajka - Tarpataki-vízesések - Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le.
Nehezebb túra Tarajka - Zamkovszky menedékház - Tarajka: Táv 6,0 km, szintkülönbség méter 250 méter fel és le.


2. nap: Mosrkie Oko - Rysy 

Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán láthatóvá válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, pl. a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok csoportja, valamint Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy).

Akik ennyi túrát elégnek gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.
Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, onnan azonban már mindenkinek gyalogolnia kell.

A vállalkozó kedvűek egyénileg körbejárhatják a tavat, akik pedig nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez (5-ös besorolású túra), a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához. Ezt követően a felfelé megtett úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz, majd Zakopanéba, a szállásunkra.

Ezt követően szabad program, majd az esti órákban fakultatív programként fáklyás lovas-kocsis kirándulást ajánlunk Zakopanéban. A program vacsorát is tartalmaz, melyet egy helyi specialitásokat kínáló étteremben fogyasztunk el.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra: Bialkai-szénégető parkoló - Halastó: Táv 15,5 km oda-vissza, szintkülönbség 423 méter fel és le.
Nehezebb túra: Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.

Halastó - Tengerszem: Táv 1,5 km oda-vissza, szintkülönbség 175 méter fel és le. 5-ös nehézségű túra!


3. nap: Kasprowy Wierch - Palánkos-völgy

Ezt a napot Zakopane és környéke látnivalóinak felfedezésével töltjük. Fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban.

A városba visszaérkezve meglátogatjuk a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot, valamint az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító, tervezője után csak ,,Witkiewicz gyöngyszemének" nevezett jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát.

Ezt követően könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet (1025-1060 m), ahol a ,,Teaház" nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt tudunk vásárolni. Pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m), majd a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km oda vissza, szintkülönbség 200 méter fel és le.

Ezután szabad program keretében lehetőség nyílik Zakopane felfedezésére. Siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.


4. nap: Zakopane - Dunajeci tutajozás - Nedec vára - Budapest

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, majd a vár bejárása után megnézzük a kocsimúzeumot. Ezt követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd következik egy szlovák góral étteremben.

Feltöltődve testileg és lelkileg, búcsúzunk ettől a csodás vidéktől és a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül).

Túrák nehézsége:

A túrák 3-as nehézségűek, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.

Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen - melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak - biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.Utazás:
 
autóbusszal 


Szállás:
 
3 éjszaka panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
 
reggeli

x Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető, vagy túravezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Várható belépőjegy költségek:

Siklóvasút a Tarajkára:                                  kb. 12 EUR/fő

Belépő a nemzeti parkba:                               kb. 10 PLN/fő/nap

Belépő a Régi temetőbe:                                 kb. 5 PLN/fő

Gubalowka felvonó:                                        kb. 27 PLN/fő

Nedec vára:                                                   kb. 25 PLN/fő

Dunajeci tutajozás:                                        kb. 20 EUR/fő

Múzeum Zakopanéban:                                   kb. 10 PLN/fő

 

Fakultatív program: 

Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 150 PLN/fő

Lovas-kocsikázás vacsorával:                                         kb. 120 PLN/fő

Fakultatív vacsora:   kb. 55 PLN/fő/alkalom

Idegenforgalmi adó:  5 PLN/fő/nap

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető, vagy túravezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek

Várható belépőjegy költségek:

Siklóvasút a Tarajkára:                                  kb. 12 EUR/fő

Belépő a nemzeti parkba:                               kb. 10 PLN/fő/nap

Belépő a Régi temetőbe:                                 kb. 5 PLN/fő

Gubalowka felvonó:                                        kb. 27 PLN/fő

Nedec vára:                                                   kb. 25 PLN/fő

Dunajeci tutajozás:                                        kb. 20 EUR/fő

Múzeum Zakopanéban:                                   kb. 10 PLN/fő

 

Fakultatív program: 

Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 150 PLN/fő

Lovas-kocsikázás vacsorával:                                         kb. 120 PLN/fő

Fakultatív vacsora:   kb. 55 PLN/fő/alkalom

Idegenforgalmi adó:  5 PLN/fő/nap

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
Belépők

Felárak*:
  1. BBP biztosítás 2.640 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 % fő
  3. TOP Baleset-,betegség-,poggyászbiztosítás 2.400 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 140641

Infóvonal

+3670 123 456

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Teszt Travel munkatársai több mint 30 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Teszt iroda, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 2, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 3, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 4, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 5, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 6, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 7, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 8, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Fő partnereink:
Válogatott utazások

A www.afrikaiutazas.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Lengyelország, Zakopane

Útazonosító: 140641

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Zakopane és a Lengyel-Tátra: négy nap, megannyi élmény

Lengyelország, Zakopane

Útazonosító: 140641

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!