Válogass a legszebb utazások közül!

Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Tartson velünk a Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben utazásra! A kiutazás busszal történik, az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 99.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:önellátás
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Legjobb ár: 99.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.06.20 - 06.25

Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben leírás

Kívánságlistára teszem

Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Kiskoh, Déva, Kelnek, Nagyszeben, Kerc, Felsőszombatfalva, Feketehalom, Törcsvár, Barcarozsnyó, Sepsiszentgyörgy, Prázsmár, Brassó, Brassópojána, Barcasági Csángók, Segesvár, Medgyes

2022. Június 20 - 25.  
                 Szeptember 20 - 24.
6 nap
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről!

 

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu


1. nap: Kiskoh (Medvebarlang) - Déva vára 

Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad, Belényes útvonalon rövid pihenővel érkezés a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlanghoz, mely méltán népszerű cseppkőalakzataival, és a barlangi medve csontvázaival. Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja. Barlanglátogatás után szabadidőnkben az egész évben működő kirakodóvásárban vásárlási lehetőség (helyi specialitások vására: pl: méz, lekvár, szörpök, zakuszka, stb.)  Vásárlás után a Magos Déva váráhozindulunk. A Dévát uraló várhegy vulkanikus oromzatára felvonóval jutunk fel. Az erődítmény falai közül káprázatos kilátás nyílik a környező falvakra és a Déli-Kárpátokra. Majd a várhegy lábánál fekvő királyi udvart, mai nevén ,,Magna Curia" látogatjuk meg. Bethlen Gábor reneszánsz "nagy udvarháza", mely a XVIII.századi Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is otthona volt. Este szállás elfoglalása, vacsora Déván (1 éj)

 

2. nap:Déva-Kelneki vár-Nagyszeben-Kerci apátság - Felsőszombatfalva -Sepsiszentgyörgy 

Reggeli után a szászok által, a XII. században épült Kelneki várhoz kirándulunk. Az 1439-es török támadás után a lakosság kialakította a belsővár fala mentén a családi kamráikat. Így a kelneki vár is a tipikus erdélyi szász parasztvárak közé tartozik. A kettős védőfallal körülvett vár műemlék, mely az Erdély erődtemplomos falvai csoport tagjaként a UNESCO Világörökségrésze. Következő megállónk Nagyszeben. A város egy ékszerdoboz, a szászok egykori kereskedelmi, és kulturális központja. 2007-ben elnyerte Európa kulturális fővárosa címet. A szépen felújított egyedi hangulati főtérén kezdjük sétánkat. (Brukenthal palota, Szentháromság plébánia templom, várostorony, volt városháza, majd a Nagy piactér, Kis piactér, Hazugok hidja, Református templom, és végül a késő gótikus evangélikus püspöki székesegyház) Tovább utazunk a Kerci ciszterci apátsághoz. 1205 és 1206 között 13 szerzetes érkezett Kercre, hogy igét hirdessen és templomot építsen. Hamarosan felépült Szászföld első gótikus épülete, mely ihletforrása lett a később épített szász erőditett templomoknak. A középkori legnagyobb apátságból mára csak a romos kolostorból helyreállított szentély és kereszthajója használható. Környezete romos állapotában is figyelemre méltó. Szabadprogram után tovább utazunk, szálláshelyünkre, Sepsiszentgyörgyre, vacsora (4 éj)

 

3. nap: Sepsiszentgyörgy -Feketehalom - Törcsvár - Barcarozsnyó - Sepsiszentgyörgy 

Reggeli után Feketehalomra indulunk, ahol a Barcaság legnagyobb erődtemplomát látogatjuk meg. A 13. századi erődtemplomot hármas falgyűrűvel, és vizesárokkal vették körül. A templom erődfalai közé beépült az emeletes kamrasor (melyben vész esetén a lakosok meghúzódtak), beépült az emeletes tanácsháza, tanoda és lelkészi lak is. A lelkészi lakban Bem József is megszállt a feketehalmi győzelem után. Következő megállónka törcsvári vár, mely I. Lajos magyar király engedélyével épült. Később a havasalföldi vajdák hűbérbirtoka lett, ma Erdély legismertebb és legszebb várkastélya. A Drakulakultusz egyik meghatározó állomása. A már messziről festői látványt nyújtó vár tökéletes állapotú. A királyi család emléktárgyaiból otthonosan berendezett termei, tetszetős pártafalai, csipkés ormai, rejtélyes csigalépcsői, úgy néz ki, mint Mária királyné korában. A vár alatt a kirakodóvásárban szabadprogram lesz, és vásárlási lehetőség a helyi ajándéktárgyakból. Útban szálláshelyünk felé, teszünk még egy kirándulást a történelembe, Erdély egyik legnagyobb kiterjedésű erődítményéhez a Barcarozsnyói várhoz. A belső vár sziklás kilátópontjáról gyönyörű szép panoráma tárul elénk a barcasági medencére, a városra és a Déli-Kárpátok fenséges hegyvonulataira. A várat kb. 30 igazi középkori hangulatú kis házikó veszik körül. A 146 méter mélységű kút, a kápolna, fegyverek tornya, felvonható védőrács, felvonóhíddal megerősített külső védőmű, és a Báthory-torony megtekintése, igazi időutazás számunkra. Szabadprogram, majd indulunk szálláshelyünkre, vacsora.

 

4. nap: Sepsiszentgyörgy -Prázsmár - Brassó - Brassópojána (Kárpát kanyar - Keresztény havasok)

Reggeli után a Prázsmári erődtemplomot tekintjük meg, mely az UNESCO Világörökség része. A templom 12 méter magas hármas erődfallal van körbe véve. 275 kamra van az erődrendszeren belül kialakítva, ahova ha ellenség közeledett, a lakosság el tudott bújni. Ennek az erődtemplomnak, kb. 50 támadást sikerült kivédenie a tatár, török, kozák és moldvai seregekkel szemben. Innen Brassóba a Barcaság fővárosába érkezünk, ahol Erdély legnagyobb gótikus templomát, a szász evangélikus fekete templomot látogatjuk meg. A templomban kb. 500 török szőnyegből álló gyűjtemény is van. Belvárosi séta során gyönyörködünk a főtér gyönyörű épületeiben. Szabadprogram keretein belül megkóstolhatjuk a helyi gasztronómiai finomságokat. Délután Erdély kiemelt üdülőövezetébe indulunk Brassópojánára. Lanovkával (felvonóval) felmehetünk a Keresztény havasok gerincére (1799m) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kárpát-kanyarulat vonulataira és a Barcasági négyfalusi csángó falvakra. Visszaérkezés szálláshelyünkre, vacsora. Estére séta Sepsiszentgyörgy kivilágított belvárosában.

 

5. nap: Sepsiszentgyörgy - Barcasági csángók falvai.
Reggeli után a XXII. alkalommal megrendezendő Szent Mihály napokra invitáljuk vendégeinket a négyfalusi csángókhoz. A négyfalusi csángók vidéke négy falu összevonásával jött létre: Bácsfalu, Tűrkös, Csernátfalu, Hosszufalu. A Barcasági csángók, a Brassótól keletre fekvő területeken élnek. A négyfalusi csángókon kívül még 3 faluban, Tatrang, Zajzon, és Pürkerecenis jelentős létszámú csángó közösség él.  Valójában Ők székelyek. Már a XI. századtól itt élnek, és határvédő szerepet töltöttek be (ők nem csángáltak el, csak a székelyek nevezték el őket csángóknak). A falu központjában részt veszünk egy egésznapos hagyományápoló programon, melyet Szent Mihály nap alkalmából szerveznek minden évben. (A négyfalusi Szent Mihály napi faluprogram csak a szeptemberi időpontra vonatkozik. A júliusi időpontban a faluprogram helyett Sinajara utazunk, ahol a királyi kastélyt nézzük meg.) (Ökomenikus Istentisztelet, szekeres felvonulás, különböző kulturális programok, kirakodóvásár, gasztronómiai finomságok stb.) Estére visszaérkezünk szálláshelyünkre, vacsora.

 

6. nap: Sepsiszentgyörgy - Segesvár - Medgyes - Debrecen - Nyíregyháza 

Reggeli után a híres Bogáti-erdőn áthaladva útközben templomerődök látványában gyönyörködve érkezünk a Királyföld peremére, Segesvárra. Séta az UNESCO Világörökség részét képező középkori vár ódon hangulatú utcáin. (Óra-torony, mely Segesvár jelképe, Evangélikus templom, Katolikus templom, Diáklépcső, Drakula emlékek stb.) Szabadprogram után tovább indulunk Medgyesre, mely amellett, hogy szász város, mindig inkább magyar városnak számított. Mátyás Király idejében a városközpont két falgyűrűvel négy védő és egy kupolatoronnyal védett terület volt. A városfalon belül sétálunk, ahol visszacsöppenünk a középkor hangulatába. (régi városháza, iskola, paplak, a várudvar közepén a XV. századi templom, melynek gyönyörű szárnyasoltára van. Itt látjuk még a XV. századi Ferences rendi csarnoktemplomot, mellette a kolostorépületet. Kulturális programunk befejezése után hazaindulunk. Rövid pihenőkkel érkezünk Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban. 

 

Részvételi díj: 99.000 Ft / fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

Részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 5 éj szállás 3* szállodában

- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

 

Külön fizetendő:

- fakultatív félpanzió (5 reggeli + 5 vacsora): 20.000 Ft / fő

-  belépők és járulékos költségek ára: kb. 450 RON / fő
   (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)

- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

 

Egyágyas felár: 32.000 Ft / fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában)

 

x Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Félpanzió felár 20.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 150365

Infóvonal

+3670 123 456

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Teszt Travel munkatársai több mint 30 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Teszt iroda, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 2, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 3, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 4, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 5, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 6, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 7, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 8, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Fő partnereink:
Válogatott utazások

A www.afrikaiutazas.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 150365

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Szászvilág, és hétfalusi csángó kultúra Dél-Erdélyben

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 150365

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!