Afrikai UTAZÁSOK > Horvátország > Plitvice >

Plitvicei tavak

Plitvicei-tavak a vízesések királynője

Varázslatos Plitvice
Típusa:
Outdoor, kaland
Utazás módja:
Busz
Úticél:
Horvátország, Plitvice
Utazás időtartama:
2 nap - módosítás
Indulás helye:
Indulás ideje:
- további időpontok
Van hely
Megjegyzés:
Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt. Találkozó: 23:40
Utazás ára:
17.900 Ft/fő
Leírás
Program
Fizetendő
Térkép

Plitvicei-tavak a vízesések királynője

Itt a lehetőség, hogy Ön is ellátogasson és megnézze Európa egyik legszebb természeti képződményét! A Plitvicei-tavak Magyarországtól csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre fekszenek, így egy napos kirándulásunk tökéletes arra, hogy kedvére gyönyörködjön benne. A tórendszer Horvátország egyik varázslatos Nemzeti Parkjának részeként, egy erdős hegyek által körülölelt völgyben terül el, ami már 1979-től megtalálható az UNESCO természeti világörökségi listáján. Fedezze fel Ön is!

Az ár tartalmazza

Az ár tartalmazza az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségeit!

 • utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezetést


Az ár nem tartalmazza
 • Foglalási díj: 1000 Ft fő*
 • Ülőhelyválasztási felár: 1000 Ft fő
* kötelezően fizetendő

Az ár nem tartalmazza a belépődíjakat és a biztosítást.

Módosítási díj: 2.000 Ft / foglalás (név, felszállási helyszín módosítás)

 • Utasbiztosítás megkötése kötelező (390 Ft/fő/nap)
 • Belépőjegyek:
  - Plitvicei tavak belépőjegye /fő: 
 • január - március: F: 55 kuna, Gy: 35 kuna
 • április-június: F: 150 kuna, Gy: 80 kuna
 • július-augusztus: F: 250 kuna, Gy: 110 kuna
 • szeptember-október: F: 150 kuna, Gy: 80 kuna
 • november - december: F: 55 kuna, Gy: 35 kuna

A külföldi valutában megadott belépőárakat a helyszínen kell kifizetni. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeget átadni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

Program

Töltsön velünk egy csodás napot Horvátországban, jöjjön velünk non-stop buszos utazásukra a Plitvicei-tavakhoz, a vízesések paradicsomába!


Időtartam: 1 nap

Utazás: autóbusszal

 

A program:

Indulás péntekről szombatra virradó éjjel. A foglalás során megadott helyszínen és időpontban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál, majd megkezdjük utazásunkat Horvátország felé, melyet csupán rövid pihenőkkel szakítunk meg. Mivel az éjszakát az autóbuszon töltjük, a lehető legkényelmesebb utazás érdekében érdemes kispárnával és pokróccal is készülni!

A reggeli órákban megérkezünk Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába, ami többek között Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években.

A park legérdekesebb látnivalója a Plitvicei-tavak, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága. A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját. A Plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mindezekből következik, hogy a Plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.

Gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, melynek különlegessége a mintegy 300 méter hosszú és 60 méter széles Štefanija sziget, közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket, mellettük a megkövesedett fatörzseket.

A felső tórendszert 12 tó alkotja, mely 637 méter magasan helyezkedik el, legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. A látvány olyan lélegzetelállító, hogy szinte kötelező fényképezkedni.

Az alsó tórendszert a Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és a Novakovića Brod alkotják, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el, ahol közvetlenül, a pisztrángokkal teli tó peremén sétálhatunk végig. Kirándulásunk egyik legérdekesebb pillanata lesz az, amikor elérkezünk az utolsó gigavízeséshez, a csaknem 80 méter magas Nagy Vízeséshez, ami az alsó tavakat zárja. Ez a vízesés nemcsak méterében, de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett.

Miután bejártuk a Plitvicei tavak Paradicsomát, a késő délutáni órákban, kellemes fáradtsággal telve indulunk haza. A kiindulási helyre a késő esti órákban érkezünk vissza.


A túra időtartama a nemzeti parkban pihenőkkel, hajózással, kisvonatozással együtt kb. 7 óra kb 13 km gyaloglás. A túra idegenvezetőnk kíséretével történik.

A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. A vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot is hozni az útra. A pénztárnál és a kikötőknél lehetőség van étkezésre, szuvenírek vásárlására, illetve mellékhelyiség áll a látogatók rendelkezésére .


Az út minden korosztály számára ajánlott.

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul.

A program rossz idő esetén is egész napos! (Rossz idő esetére javasoljuk: esőkabát, váltóruha, gumicsizma.)

 

Utazás:

Az utazáshoz felsőkategóriás buszt biztosítunk magyar nyelvű idegenvezetővel. Út közben lehetőség nyílik az útmenti táj megtekintésére, valamint interaktív játékkal kedveskedünk utasainknak, amelyen értékes nyereményekért játszhatnak!