Válogass a legszebb utazások közül!

Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz)

Tartson velünk a Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 79.700 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Legjobb ár: 79.700 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.06.17 - 06.20

Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz) leírás

Kívánságlistára teszem

Zemplén

Info:

[b]autóbusszal

panzióban, kétágyas szobákban: Rókabérc Vadászház

félpanzió

Magyarország legvadregényesebb szeglete. A Kárpát-koszorú ,,belső pereme", a Tisza és a Bodrog gyönyörű ártereivel, termékeny földjeivel. Kárpátalja és a Felvidék találkozásánál, hangulatában és múltjában is osztozva a két szomszédos - néhai országrésszel. Anonymus honfoglalóinak otthona, itt lakott Tarcal vezér, itt építette bevehetetlen földvárát Szabolcs, s innen indult Bizáncba, majd nyugati háborúiba Bulcsú. Itt született Szent László I. törvénykönyve, majd innen vittek végbe országos cselekedeteket a Dobók, Perényiek, Báthoryak vagy a Rákócziak. Erdői és hegyei a legérintetlenebbek, helyreállított fellegvárai (Boldogkőváralja, Regéc, Füzér) a legszebbek, ásatási területei (Karos, Tarcal, Rakamaz, Szabolcs) a legősibbek, kastélyai és városai (Tiszadob, Füzérradvány, Kőkapu, Sárospatak, Sátoraljaújhely) a legmesésebbek. Itt őrzi titkait Gönc, Mád vagy az aranyat adó Telkibánya. Tokaj- és az UNESCO világörökségi Tokaj-hegyaljai borvidék egyetemes kincs. Sehol a Földön nem terem szebb bor - és sehol a Nagyvilágban nem készülnek ízletesebb vadételek.   

OTP és MKB SZÉP kártyával fizethető

Gasztroélmény

UNESCO Világörökségi helyszín

Leiras:

1. nap: Budapest - Baskó - Utazás Anonymus földjén

Indulás reggel 7:00 órakor Budapestről, a Hősök-teréről. Utazás Tiszalökre. A tiszadobi Andrássy kastélyt felújítják, így sajnos októberig zárva tart. Az elmaradó Tiszadob, Andrássy-kastély program helyett a csoport a Tiszalöki Erőművet, Tiszalöki Arborétumot és a Torkolat kilátóteraszt fogja meglátogatni. A vízerőművet csak kívülről tudjuk megtekinteni a jelenlegi járványügyi szabályozásoknak megfelelően. Ezt követően sétát teszünk a 31 hektár területű Arborétumban. Továbbutazás a Szabolcsi földvárhoz. Anonymus krónikájának ,,fellapozása" mit is írt Szabolcs vezérről, illetve az erősség megépítéséről. Néhány szó az Avar Kaganátus (568 - 822) koráról, illetve a hun-magyar azonosság leírásairól a magyar krónikákban (Gesta Hungarorum; Kézai Simon Magyar Krónikája; Képes Krónika; Tarih-i Üngürüsz). Séta az igen tekintélyes falak körül, néhány szóval Árpád nagyfejedelem (845-907) koráról és tetteiről. Rövid utazás Balsára, a Tisza partra. A kenézlői rév fotózása, rövid séta a parton, kutakodással - vajon tényleg itt voltak Bulcsú vezér legelői? Délutáni utazás Tarcalra, az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Tokaj-hegyaljai borvidék talán legszebb fekvésű településére.  Fényképezés a névadó Tarcal vezér szobránál, néhány szó a tarcali szőlőket birtokoló királyokról és bárói családokról, majd séta a Kopasz-hegy oldalában az óriási Áldó Krisztus szoborhoz és kilátóponthoz. A rendelkezésre álló időtől függően séta a Bányató ,,tengerszem" körül, a festői panorámák élvezetével. Koraesti indulás a Zempléni-hegység mélyén megbúvó szállásunkra, Baskó zsákutcás falujába. Útközben ismertető a Nagy-Milictől Tokajig húzódó hegység természetföldrajzáról, természeti értékeiről és Baskót benépesítő ruszin kisebbségről. Közös zempléni vadétel vacsora. Éj Erdőbényén, a Zemplén mélyén.

2. nap: UNESCO világörökségi Tokaj-hegyaljai borvidék, Kossuth Lajos Amerikában

Reggeli után utazás ,,Zemplén fővárosába", Sátoraljaújhelyre. Útközben történetek a várost és környezetét valaha birtokló Aba nemzetségről, V. István (1270-1272) király 1262-ben kelt városi jogairól és a Pálos rend letelepedéséről a Barátszer városrészben. Néhány szó és adat a Trianon előtti Zemplén- illetve Abaúj-Torna vármegyékről, majd a Rákócziak szerepéről a megyeszékhely életében. Séta a belvárosban, rövid pihenővel az 1768-ban átadott néhai Megyeházánál. Rövid történetek az 1808-ban ide költözött Kossuth család életéből, Kossuth Lajos ügyvédi oklevelének itt történt kihirdetéséről, itt elmondott első szónoklatáról, s a korról, amikor Kossuth a város ügyésze volt. A Mit csinált Kossuth Amerikában? kérdés körbejárása. (1849 és 1894 között Kossuth 45 évet élt külföldön, jó egészségben. Hogyan töltötte ezt a fél évszázadot?) Látogatás a Zsolyomka pincevárosrészben, majd séta a Szár-hegy Magyar stációi mentén a Turul szoborhoz. (Trianon ,,a várost szó szerint is elvágta" - hiszen vasútállomását és sínpályáit is Csehszlovákiának adták - a ,,Magyar Kálvária" ennek is emléket állít.) Utazás Karosra, a Honfoglalás Kori Látogatóközpontba - a leggazdagabb kárpát-medencei harcos temető(k) kiállítására. Séta a Régészeti Parkban, az itt feltárt 73 sír nagyszerű tárgyi emlékeinek megismerésével. Délutáni érkezés Tokajba, útközben legendákkal a legendás borokról. A Kopasz-hegy lábánál, a Bodrog és a Tisza összefolyásánál települt kereskedővárost 1067 óta méltatják az oklevelek. A Királyok bora - a Borok királya, az aszú egyetemes érték, UNESCO világörökségi kincs. Séta a történelmi belvárosban, majd 6 boros kóstoló és látogatás a Rákóczi Pince és Udvarházban - ahol Szapolyai Jánost királynak választották 1526-ban. Koraesti utazás szálláshelyünkre, borozgatással a buszon, János király és Ferdinánd király - illetve Széchenyi és Kossuth vitáinak újrahangolásával... Közös zempléni vadétel vacsora. Éj Erdőbényén, a Zemplén mélyén.

3. nap: Zemplén vadonja és históriás helyei

Reggeli után utazás Gönc kicsiny, de annál nagyobb hírnevű városkájába. Gönc német telepeseit 1219-ben említették először, az Árpád-kor utolsó évtizedeiben vált Aba Amadé országbíró és nádor hatalmi központjává. Károly Róbert kobozta el az Abáktól, majd sokáig uralták a husziták. 1570 - 1647 között Gönc volt Abaúj vármegye székvárosa. Károli Gáspár itt fordította magyarra a Bibliát, s itt készültek a leghíresebb ,,távolsági hordók", a 136,6 l-es gönci hordók. Közös látogatás a Károlyi Gáspár Biblia Múzeumban, majd a Huszita háznál. Továbbutazás Telkibányára, a néhai aranybányavárosba. Teluky falu aranybányáit 1270-ben kiadott oklevelek említették először, bányavárosi rangját Nagy Lajos király adományozta 1341-ben. Bástyákkal megerősített falait 1395-ben fejezték be, aranykészletei a XVI. században merültek ki. Itt indult a magyarországi porcelángyártás, Bretzenheim Ferdinánd herceg üzemében. Séta a bűbájos falucskában az Érc és Ásványbányászati Múzeum (Helytörténeti kiállítás) megtekintésével. Utazás Magyarország legészakabbi településére, s legfestőibb helyreállított fellegvárához - Füzérre. A vár a korai Árpádok idején erdőispánsági székhely, majd rövid ideig Bánk bán fellegvára volt. A Mohácsi csata után itt őrizte Perényi Péter a Szent Koronát, a festői vidék a Perényiektől a Báthoriak, Nádasdyak, majd végül a Károlyiak birtokába került. Látogatás a nagyszerűen helyreállított és berendezett várban, a csodálatos panorámák élvezetével. Közös séta a füzérradványi kastély csodaszép angolparkjában. Esti megérkezés szállásunkra. Közös zempléni vadétel vacsora.

4. A Bodrog-parti Athén és Észak-Magyarországi fellegvárai - Sárospatak - Budapest

Reggeli, majd kijelentkezés a hotelből. Utazás Sárospatakra, ,,a Bodrog-parti Athén-ba". Útközben históriák I. András (1046-1060) korából (ő építtette Sárospatak várát), Imre király (1174-1204) életéről és a városnak adott kiváltságleveléről, s az itt született Árpád-házi Szent Erzsébetről. A város a Lengyelországba tartó távolsági kereskedelem ,,kötelező állomásaként" nőtt kulturális központtá is, 1531-ben alapították a máig működő Sárospataki Református Kollégiumot. Közös séta a belvárosban, a Kollégium és az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Kara épületeinél, majd látogatás a Rákóczi Várban. (A Vöröstorony és a Rákócziak dicső kora kiállítások megtekintése.) Rövid szabadidő után utazás Regéc várához. Az Aba nemzetség által épített várban töltötte gyermekkorát II. Rákóczi Ferenc. Látogatásunk során felidézzük a Rákóczi-szabadságharc (1703 - 1711) legfontosabb eseményeit, Rákóczi saját szavaival - Emlékirataim c. művéből olvasgatva. A meseszép nyári táj élvezete a várfalakról.

Hazaúton előkerülnek tokaji boraink... Fakultatív becsiccsantási lehetőség hazáig...

Késő esti megérkezés Budapestre.

További információk:

Belépők tételes felsorolása:
Tiszadob, Andrássy-kastély
Karos, Honfoglaláskori Látogatóközpont
Gönc, Károli Gáspár Biblia Múzeum
Telkibánya, Érc és Ásványtani Múzeum
Füzéri vár
Sárospatak, Rákóczy vár
Regéci vár

A belépőárak egyéni, felnőtt belépő értékek, amiből a nyugdíjas és / vagy csoportos kedvezmények levonódnak.

A séták és rövid túrák során zárt bakancs és esőkabát ajánlott!

További információk 2:

Ismerje meg Magyarország legvadregényesebb szegletét!

x Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
az utazást autóbusszala megadott szállásta félpanziós ellátást (reggeli és 3 vadétel vacsora)a borkóstolót a Rákóczi Pince és Udvarházbana megadott programokata magyar nyelvű csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 8 600 Ft/főaz útlemondási biztosítást5%EGYÉB KÖLTSÉGEKÜlőhelyválasztási felár (1-3. sor)3 000 FtÜlőhelyválasztási felár 1 500 FtEgyágyas felár36 000 Ft

Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:
az utazást autóbusszala megadott szállásta félpanziós ellátást (reggeli és 3 vadétel vacsora)a borkóstolót a Rákóczi Pince és Udvarházbana megadott programokata magyar nyelvű csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 8 600 Ft/főaz útlemondási biztosítást5%EGYÉB KÖLTSÉGEKÜlőhelyválasztási felár (1-3. sor)3 000 FtÜlőhelyválasztási felár 1 500 FtEgyágyas felár36 000 Ft


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 147406

Infóvonal

+3670 123 456

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Teszt Travel munkatársai több mint 30 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Teszt iroda, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 2, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 3, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 4, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 5, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 6, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 7, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 8, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Fő partnereink:
Válogatott utazások

A www.afrikaiutazas.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz)

Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 147406

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz)

Mesélő Kárpát-koszorú és a Felső-Tisza (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 147406

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!