Válogass a legszebb utazások közül!

Kóstoljuk meg Athént! (Repülő)

Tartson velünk a Kóstoljuk meg Athént! (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 375.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Legjobb ár: 375.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.23 - 09.26

Kóstoljuk meg Athént! (Repülő) leírás

Kívánságlistára teszem

Athén

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal

Hotel Astor 4*-ban, kétágyas szobában

reggeli, 3 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora és kóstolók

Ezen az utazáson a méltán népszerű hellén konyhát szeretnénk bemutatni, ami nem csak gyrosból és feta sajtos görög salátából áll - bár azt is nagyon szeretjük!
,,Kétféle ember van: a görög és a többi, aki görög akar lenni." - A Bazi nagy görög lagzi c. film alapján, pár napra mi is görögökké válunk, családi tavernákban, ráérősen autentikus ételeket fogyasztunk. Az evés a görögök számára alkalmat teremt arra, hogy az emberekkel étkezés közben beszélgethessenek. Utunk során keresztmetszetet kapunk a helyi konyha változatos finomságaiból, eszünk nyárson sült húsokat, tenger gyümölcseit, illetve sör- és borkóstolón, sőt, egy ételkalauz által vezetett piac túrán is részt veszünk.

Gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Magyar idegenvezetéssel

 Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1.nap: Budapest - Athén

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Görögország fővárosába, Athénba. A város sok mindent képes nyújtani egymás mellett: egy élő történelmi képeskönyvet, finom lakmározásokat, pezsgő éjszakai életet, kellemes időjárást, meleg tengert és homokos strandokat. Séta közben lépten-nyomon egy-egy hangulatos taverna, kafenion vagy cukrászda illatai csalogatják betérésre és falatozásra a gyanútlan turistákat. Érkezést követően transzfer a szállodába. Bejelentkezés után séta az Akropolisz és Plaka negyedbe egy tipikus görög ebédre. Ebéd utáni levezetésként egy kellemes séta Filopappou, Pnyka és Thiseio között. Az esti órákban egy sörkóstolón veszünk részt, melynek során 4 különböző görög sört ízlelhetünk meg.

2. nap: Kirándulás az Athéni Riviérán

A mai napon egy fontos görög szót meg kell tanulnunk, ez a jamasz, vagyis: egészségünkre! Hiszen a reggelit követően egy borászathoz utazunk, mely látványos, szép környezetben fekszik. A látogatás alkalmával 4 féle görög bort kóstolunk meg, kis snack falatok kíséretében. Görögország esetében az alábbi borok a legismertebbek: a fenyőgyantával készülő retsina, a mazsolával édesített vörös mavrodaphné, illetve a földön fekvő tőkékről szüretelt asszirtiko. Folytatjuk kirándulásunkat az Athéni Riviérán, és egy hagyományos görög barbeque ebédet fogyasztunk el. A Görögországban használt fűszerek nagyon változatosak, ezek közül sok olyan van, amelyekről már gyakran hallhattunk, mint például az ánizs, a kardamon, a koriander vagy a gyömbér, illetve olyanok is vannak, amelyeknek nem csak a neve különleges. Ilyen például a mahleb, amelyet cseresznyefa magjából őrölnek meg, és kenyerekhez és édességekhez használják, vagy a masztix, amely a mastics fa nedvéből nyert gyanta, ezzel pedig likőröket, kenyeret, fagylaltot és desszerteket ízesítenek. Visszaérkezés a szállodába a délutáni órákban.

3. nap: Athén

A mai napon a város kihagyhatatlan és ikonikus látnivalóját, az UNESCO világörökség listáján is szereplő Akropoliszt keressük fel. Ez az épület maga a csoda, és már az is a csoda része, hogy ezen, a földrengések által olyan sokszor meggyötört területen ennyi évezreden keresztül egyáltalán fennmaradt. Ehhez viszont még a mai szemmel is jelentős mérnöki tudásra volt szükség. A szikla tetején magasodó fellegvár munkálatai az i. e. 5. században kezdődtek, de a sziklán található nyomokból a régészek megállapították, hogy ezen a helyen már jóval korábban is állt egy erődítmény. Az épület a későbbiekben is szakrális helyszín maradt, keresztény templomként és török mecsetként is funkcionált. A fellegvár megtekintése után az Akropolisz Múzeumot látogatjuk meg. A kiállításon azok a leletek kerülnek bemutatásra, amelyet az Akropolisznál és környékén találtak meg. A múzeum különlegessége, hogy mivel az alatta lévő földrétegek is páratlan kincseket rejtenek, emiatt egy üvegpadlózat alatt ókor utak és épületek láthatók. A sok kulturális látnivaló után a hasunkat is kényeztetjük, ugyanis egy görög főzőtanfolyamon veszünk részt. A hús- és halpiacon átsétálva egy tavernához érkezünk, ahol elleshetjük a görög és mediterrán konyha minden titkát, megtanuljuk, hogyan kell elkészíteni egy hagyományos pitét, illetve mindazt, amit a kurzus után el is fogyasztunk. Ebédként élvezzük az elkészült görög saláta, tzatziki, ntolmadakia (töltött szőlőlevél) és soutzoukakia (sült fasírt) ízeit. Az ételek mellé finom borokat fogyasztunk. A délutáni órákban szabadidő. Vacsoraidőben Pireusz kikötőjébe utazunk, ahol a tenger moraja mellett görög tengeri ételeket fogyasztunk el.

4. nap: Athén - Budapest

Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.



UNESCO világörökségi helyszín:

Akropolisz

További információk:

Várható menetrend 2022-ben (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Budapest - Athén 13:05 - 16:05
Athén - Budapest 16:40 - 17:45

A megadott indulási és érkezési időpont helyi idő szerint
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.


Utazás Wizz Air járattal

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a WizzAir honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

A repülőjegy ára személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú, kisméretű (max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú) kézipoggyászt, 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt és üléshely foglalást tartalmaz.

Amennyiben az irodánknál előre kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás: A repülőjegy ára tartalmazza az üléshely foglalást. Ez azt jelenti, hogy a párokat szinte kivétel nélkül egymás mellé tudjuk ültetni, viszont a WizzAir által alkalmazott ültetési rendszer miatt ezt nem tudjuk garantálni. Továbbá, mivel egy sorban 3 ülés van, emiatt előfordulhat az, hogy a párok egymás mellett ülnek, de a folyosó két oldalán.

A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a WizzAir járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett Wizz Air repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője:

Topozidu Mária 

Miért jelentkezett a bölcsészkarra? - Kérdeztek az egyetemi felvételi beszélgetésen. Gondolkodás nélkül, égi sugallatra érkezett a válasz: "Mert én tanár vagy idegenvezető leszek." Akkor jöttem rá, hogy én mindig ezt akartam csak megfeledkeztem róla. Sikerült mindkettő.
Az utazások az én életemet is izgalmassá, változatossá teszik, az állandó kihívások, folyamatos fejlődésre késztetnek, minden út, egy új kihívás, egy újabb rácsodálkozás a világra. Az emberi sorsok, a kultúrák, a városok, a tájak rám is nagy hatással vannak. Megérintenek, formálnak, elfogadóvá tesznek.
Igen különleges és komplex feladat az idegenvezetés.
Felkészülni, egy utazásra, idő utazássá varázsolni azt, megmutatni a különlegességeket a helyek karakterét, bemutatni a kultúráját a gyökereit, közel hozni az utazóhoz, mindez engem nagyon lelkesit.
Ez a magasztos feladat állandó figyelmet, odaadást és lankadatlan éberséget kíván, örök mosoly kíséretében. Bevallom néha nehéz mindezt egyensúlyban tartani. Mégis úgy érzem, a helyemen vagyok. Szeretek tanulni és elfogadom a tanítást, kíváncsian hallgatom az új történeteket, és örömmel látom meg a szépségeket, élem át a pillanatokat. Szeretem az életvidámságot, szeretek mesélni, szeretem a finom ételeket, a táncot, a nevetést. Ez az én életélmenyem és ezzel szeretnék hozzájárulni a velem együtt utazok egyéni utazási élményeihez.
Az utazás csodálatos ajándék- hiszen nem az a fontos amit nézünk, hanem az, hogy mit látunk!

x Kóstoljuk meg Athént!  (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, kis kézipoggyásszal (melynek értéke:kb. 50.000-70.000 Ft)3 éjszaka szállást 4*-os szállodában reggelivel3 alkalommal ebédet, 1 alkalommal vacsorát, a kóstolókata helyi közlekedést busszala megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeketkb. 20 EURa borravalótkb. 20 EURaz útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 86.000 Ft-tól 100.000 Ft-igElsőbbségi beszállás (plusz kézipoggyásszal)kb. 20.000 Ft / főFeladható poggyász (max. 20 kg)kb. 27.000 Ft / dbBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Kóstoljuk meg Athént! (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, kis kézipoggyásszal (melynek értéke:kb. 50.000-70.000 Ft)3 éjszaka szállást 4*-os szállodában reggelivel3 alkalommal ebédet, 1 alkalommal vacsorát, a kóstolókata helyi közlekedést busszala megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeketkb. 20 EURa borravalótkb. 20 EURaz útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 86.000 Ft-tól 100.000 Ft-igElsőbbségi beszállás (plusz kézipoggyásszal)kb. 20.000 Ft / főFeladható poggyász (max. 20 kg)kb. 27.000 Ft / dbBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 100.000 Ft fő
  2. Feladható poggyász (max. 20 kg) változhat 27.000 Ft fő
  3. Sztornó biztosítás 2,20 % fő



* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 156669

Infóvonal

+3670 123 456

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Teszt Travel munkatársai több mint 30 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Teszt iroda, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 2, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 3, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 4, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 5, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 6, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 7, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 8, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Fő partnereink:
Válogatott utazások

A www.afrikaiutazas.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kóstoljuk meg Athént!  (Repülő)

Kóstoljuk meg Athént! (Repülő)

Görögország, Athén és környéke, Athén

Útazonosító: 156669

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Kóstoljuk meg Athént!  (Repülő)

Kóstoljuk meg Athént! (Repülő)

Görögország, Athén és környéke, Athén

Útazonosító: 156669

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!