Afrikai UTAZÁSOK > Kína > Körutazás Kínában >

Kína császárvárosok, az eredeti prémium körutazás

Kína császárvárosok, az eredeti prémium körutazás

Típusa:
Körutazás
Utazás módja:
Repülő
Úticél:
Kína, Körutazás Kínában
Utazás időtartama:
15 nap / 13 éjszaka - módosítás
Indulás helye:
Indulás ideje:
- további időpontok
Van hely
Megjegyzés:
Ft/fő, Akciós részvételi díj 2 ágyas szobában, Program szerint
Szállás neve:
Kína császárvárosok, az eredeti prémium körutazás Afrikai utazásAfrikai utazásAfrikai utazásAfrikai utazás
Utazás ára:
389.000 Ft/fő
Leírás
Fizetendő
Szállásról
Térkép

Kína császárvárosok, az eredeti prémium körutazás

Program

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel az eredeti útvonalon, melyet már több ezer utas végigjárt irodánk szervezésében. UNESCO Világörökségek: Peking - Mennyek Temploma, Nyári Palota, Tiltott Város, Ming sírok, Nagy Fal, valamint Longmen barlangok, Xian Agyaghadsereg, Szucsou kertek, Hangcsou Nyugati tó, Luyoang.

1. nap

Elutazás Pekingbe menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

2. nap

Megérkezés Kína fővárosába, a szállás elfoglalása.

Délután az Ég Templomának megtekintése, majd szállás Pekingben. Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ősi Kínai Fővárosnak. A keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az i.e. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a Ming- és Csing-dinasztia idejéből származó csodálatos templomok, a maoista- kommunista hagyományok és az ultramodern felhőkarcolók.

Szállás Pekingben.

3. nap

Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez.

A Nagy Fal az i.e. 3. század és a 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek támadásaitól. Hossza közel 7000 km és méretei valóban lenyűgözőek. A kirándulás során a helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon, majd a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása, ahol az egyik feltárt sírkamra is bejárható, majd gyaloglás a Szellemek Útján.

Szállás Pekingben.

4. nap

A pekingi városnézés folytatása: a világ legnagyobb tere a Tienanmen tér, a Mennyei Béke Tere -fő látnivalók: Mao Ce-tung mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve-, majd a Tiltott Város megtekintése, mely a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 négyzetméteren terült el. Ebéd után kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a ,,hosszú folyosó" a Kunming-tó mellett, valamint a ,,Márványhajó" megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a ,,Madárfészek" megtekintése. Fakultatív program*: Pekingi kacsavacsora.

Szállás Pekingben.

5. nap

Délelőtt Hutong túra keretében ismerkedés a pekingi tradicionális lakónegyeddel. A hutong a császári Kína egy jellegzetes városi településformája, amely kifelé csak bejáratokkal tagolt negyedekből áll. A bejárati ajtó mögött egy-egy földszintes lakóépület helyezkedik el olyan belső udvarral, amelyből az egyes helyiségek nyílnak. Sem az utcára, sem a szomszédos lakóépületekre nem néz ablak. A bejárati ajtó díszítése árulja el a lakó társadalmi helyzetét. Látogatás a ma is működő Láma templomba. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb tibeti buddhista monostor a világon. Az építmény és a templomi alkotások a han kínai és tibeti stílus kombinációi. Utána vásárlási lehetőség a híres selyempiacon, ahol 1700 árus kínálja portékáit. Elutazás expresszvonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, mely az ősi Kína egyik legjelentősebb városa volt.

Szállás Luoyangban.

6. nap

Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintésére kerül sor, mely a kínai kungfu és a zen - kínai nevén chan - buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is.

Szállás Luoyangban.

7. nap

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás* a Yuntai-hegy Geo Parkba, mely a hegyet állandóan borító felhőkről és páráról kapta nevét. A hegy egyedülálló geológiai képződményeiről és gazdag természeti látnivalóiról híres, többek között itt található Kína legnagyobb vízesése, a Yuntaitian. A dús növényzetű, erdőkkel borított hegyet mély völgyek, tavak, számos vízesés és patak szabdalja. A táj arculatát a rendkívüli mészkőformák határozzák meg, a víz ereje különféle formákat alakított ki a nagyobb mészkősziklákból, igen csodálatos látványt nyújtva. A Yuntai-hegy karsztformái nem hasonlítanak a déli területeken találhatókhoz, ez teszi olyan különlegessé a Yuntai-t, amit az UNESCO 2004-ben a Globális Geopark Hálózat egyikévé választott.

Szállás Luoyangban.

8. nap

Délelőtt elutazás az expresszvonattal Xianba, a Világörökség részévé nyilvánított Agyaghadsereg megtekintése. A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési halmok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve.

Szállás Xianban.

9. nap

Délelőtt városnézés Xianban: látogatás a Shaanxi Történeti Múzeumba, majd az ősi városfal és bástyák, valamint a Nagy Vadlúd Pagoda megtekintése. Séta az óvárosban, a muszlim piac és a Nagymecset megtekintése.

Szállás Xianban.

10. nap

Reggel elutazás repülővel Hangcsou, amelyet már a nyugati utazók is fényűző nagyvárosként írtak le. A város híres történelmi emlékhelyeiről és természeti szépségeiről, Kína tíz legszebb városa között tartják számon. Hangcsou volt a Wuyue Királyság fővárosa 907 és 978 között, az Öt Dinasztia és Tíz Királyság korában. Akkoriban Xifu volt a neve, és a 10. században Dél-Kína kulturális központja is volt. Megérkezés után transzfer a szállodába, majd hajókirándulás a híres Nyugati tavon.

Szállás Hangcsouban.

11. nap

Városnézés Hangcsou: a Lingyin-templom termeinek és híres szobrainak megtekintése, majd látogatás a Leifeng pagodához, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra, majd ismerkedés a környék híres teafajtáival egy ültetvényen. Ezután a neves Taiji Teaházban ,,teaceremónia" szertartáson vehetnek részt, ahol a mesterek akrobatákat megszégyenítő ügyességgel töltik meg a teáscsészéket.

Szállás Hangcsouban.

12. nap

Délelőtt elutazás expresszvonattal Sanghaj. A kelet-kínai tengerpart középső részén, a Jangce torkolatvidékén, a folyam Huangpou nevű kis mellékfolyójának két partján elterülő Sanghaj ,,a Kelet Párizsa", Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. 1990. után - a Teng Hsziao-ping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán- Sanghai gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világ legnagyobb teherkikötőjévé vált. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak régi épületei sorakoznak, addig a keleti parton a ,,kínai Manhattan" lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. Délután séta a Bundon és a híres Nanjing bevásárló utcán, majd hajókirándulás a Huangpu folyón, mely során az esti fényárban úszó város látványában gyönyörködhetnek.

Szállás Sanghaj.

13. nap

Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás* a kertjeiről és selyemgyártásáról híres Szucsou. Hajókázás a csatornákon. Látogatás a híres ,,Szerény hivatalnok" kertben és egy helyi selyemműhelyben.

Szállás Sanghajban.

14. nap

Városnézés Sanghajban: a Jade Buddha Templom megtekintése, majd látogatás a Yu-Yuan kertbe, végül a 420,5 m magas Jinmao toronyba, ahol a 88. emeleten lévő kilátóból az egész város látható.

Szállás Sanghajban

15. nap

Korai transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.

A program tartalmazza...

 • Időpont:
  2019. május 22. - június 5.
 • Időtartam:
  utazással együtt 15 nap / 13 éj
 • Utazás útvonala:
  3 éj Peking, 3 éj Luoyang, 2 éj Xian, 2 éj Hangzhou, 3 éj Sanghaj
 • Utazás részletei:
  menetrendszerinti repülőjárattal Budapest - Peking és Shanghai - Peking között átszállással, Peking - Luoyang - Xian között expresszvonaton, Xian - Hangzhou között belföldi repülőjáraton, Hangzhou - Shanghai között expresszvonaton és légkondícionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  május 22. Budapest 14:00 Amszterdam 16:10
  május 22. Amszterdam 17:25 Peking 08:55
  június 5. Sanghaj 10:10 Párizs 16:30
  június 5. Párizs 20:45 Budapest 22:55
 • Elhelyezés:
  a megadott szállodákban (helyi 4*) vagy hasonló kategóriában, kétágyas szobában
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében félpanzió (ebéd)
 • Minimum létszám:
  15 fő (fakultatív programok esetén 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető

Szolgáltatások

Akciós részvételi díj**: 389 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 119 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 145 000 Ft/fő
Belépők (kötelező): 45 000 Ft/fő
Vízumdíj: 25 000 Ft/fő
Félpanziós felár: 48 000 Ft/fő
 
Pekingi kacsavacsora*: 9 000 Ft/fő
Geo Park kirándulás*: 25 000 Ft/fő
Szucsou egésznapos program*: 23 000 Ft/fő

Szállás

Peking ? Nagy Fal ? Luyoang ? Xian ? Hangcsou ? Sanghaj

x
Az ár tartalmazza

Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető


Az ár nem tartalmazza
 • Belépők díja: 45000 Ft fő*
 • Félpanziós felár: 48000 Ft fő
 • Pekingi kacsavacsora: 9000 Ft fő
 • Repülőtéri illetékek és díjak: 145000 Ft fő*
 • Sztornó biztosítás: 1.40 % *
 • Vízumdíj: 25000 Ft fő*
* kötelezően fizetendő
Transzfer
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Kína császárvárosok, az eredeti prémium körutazásAfrikai utazásAfrikai utazásAfrikai utazásAfrikai utazás

Kína, Körutazás Kínában

Program

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel az eredeti útvonalon, melyet már több ezer utas végigjárt irodánk szervezésében. UNESCO Világörökségek: Peking - Mennyek Temploma, Nyári Palota, Tiltott Város, Ming sírok, Nagy Fal, valamint Longmen barlangok, Xian Agyaghadsereg, Szucsou kertek, Hangcsou Nyugati tó, Luyoang.

1. nap

Elutazás Pekingbe menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

2. nap

Megérkezés Kína fővárosába, a szállás elfoglalása.

Délután az Ég Templomának megtekintése, majd szállás Pekingben. Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ősi Kínai Fővárosnak. A keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az i.e. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a Ming- és Csing-dinasztia idejéből származó csodálatos templomok, a maoista- kommunista hagyományok és az ultramodern felhőkarcolók.

Szállás Pekingben.

3. nap

Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez.

A Nagy Fal az i.e. 3. század és a 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek támadásaitól. Hossza közel 7000 km és méretei valóban lenyűgözőek. A kirándulás során a helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon, majd a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása, ahol az egyik feltárt sírkamra is bejárható, majd gyaloglás a Szellemek Útján.

Szállás Pekingben.

4. nap

A pekingi városnézés folytatása: a világ legnagyobb tere a Tienanmen tér, a Mennyei Béke Tere -fő látnivalók: Mao Ce-tung mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve-, majd a Tiltott Város megtekintése, mely a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 négyzetméteren terült el. Ebéd után kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a ,,hosszú folyosó" a Kunming-tó mellett, valamint a ,,Márványhajó" megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a ,,Madárfészek" megtekintése. Fakultatív program*: Pekingi kacsavacsora.

Szállás Pekingben.

5. nap

Délelőtt Hutong túra keretében ismerkedés a pekingi tradicionális lakónegyeddel. A hutong a császári Kína egy jellegzetes városi településformája, amely kifelé csak bejáratokkal tagolt negyedekből áll. A bejárati ajtó mögött egy-egy földszintes lakóépület helyezkedik el olyan belső udvarral, amelyből az egyes helyiségek nyílnak. Sem az utcára, sem a szomszédos lakóépületekre nem néz ablak. A bejárati ajtó díszítése árulja el a lakó társadalmi helyzetét. Látogatás a ma is működő Láma templomba. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb tibeti buddhista monostor a világon. Az építmény és a templomi alkotások a han kínai és tibeti stílus kombinációi. Utána vásárlási lehetőség a híres selyempiacon, ahol 1700 árus kínálja portékáit. Elutazás expresszvonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, mely az ősi Kína egyik legjelentősebb városa volt.

Szállás Luoyangban.

6. nap

Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintésére kerül sor, mely a kínai kungfu és a zen - kínai nevén chan - buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is.

Szállás Luoyangban.

7. nap

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás* a Yuntai-hegy Geo Parkba, mely a hegyet állandóan borító felhőkről és páráról kapta nevét. A hegy egyedülálló geológiai képződményeiről és gazdag természeti látnivalóiról híres, többek között itt található Kína legnagyobb vízesése, a Yuntaitian. A dús növényzetű, erdőkkel borított hegyet mély völgyek, tavak, számos vízesés és patak szabdalja. A táj arculatát a rendkívüli mészkőformák határozzák meg, a víz ereje különféle formákat alakított ki a nagyobb mészkősziklákból, igen csodálatos látványt nyújtva. A Yuntai-hegy karsztformái nem hasonlítanak a déli területeken találhatókhoz, ez teszi olyan különlegessé a Yuntai-t, amit az UNESCO 2004-ben a Globális Geopark Hálózat egyikévé választott.

Szállás Luoyangban.

8. nap

Délelőtt elutazás az expresszvonattal Xianba, a Világörökség részévé nyilvánított Agyaghadsereg megtekintése. A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési halmok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve.

Szállás Xianban.

9. nap

Délelőtt városnézés Xianban: látogatás a Shaanxi Történeti Múzeumba, majd az ősi városfal és bástyák, valamint a Nagy Vadlúd Pagoda megtekintése. Séta az óvárosban, a muszlim piac és a Nagymecset megtekintése.

Szállás Xianban.

10. nap

Reggel elutazás repülővel Hangcsou, amelyet már a nyugati utazók is fényűző nagyvárosként írtak le. A város híres történelmi emlékhelyeiről és természeti szépségeiről, Kína tíz legszebb városa között tartják számon. Hangcsou volt a Wuyue Királyság fővárosa 907 és 978 között, az Öt Dinasztia és Tíz Királyság korában. Akkoriban Xifu volt a neve, és a 10. században Dél-Kína kulturális központja is volt. Megérkezés után transzfer a szállodába, majd hajókirándulás a híres Nyugati tavon.

Szállás Hangcsouban.

11. nap

Városnézés Hangcsou: a Lingyin-templom termeinek és híres szobrainak megtekintése, majd látogatás a Leifeng pagodához, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra, majd ismerkedés a környék híres teafajtáival egy ültetvényen. Ezután a neves Taiji Teaházban ,,teaceremónia" szertartáson vehetnek részt, ahol a mesterek akrobatákat megszégyenítő ügyességgel töltik meg a teáscsészéket.

Szállás Hangcsouban.

12. nap

Délelőtt elutazás expresszvonattal Sanghaj. A kelet-kínai tengerpart középső részén, a Jangce torkolatvidékén, a folyam Huangpou nevű kis mellékfolyójának két partján elterülő Sanghaj ,,a Kelet Párizsa", Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. 1990. után - a Teng Hsziao-ping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán- Sanghai gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világ legnagyobb teherkikötőjévé vált. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak régi épületei sorakoznak, addig a keleti parton a ,,kínai Manhattan" lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. Délután séta a Bundon és a híres Nanjing bevásárló utcán, majd hajókirándulás a Huangpu folyón, mely során az esti fényárban úszó város látványában gyönyörködhetnek.

Szállás Sanghaj.

13. nap

Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás* a kertjeiről és selyemgyártásáról híres Szucsou. Hajókázás a csatornákon. Látogatás a híres ,,Szerény hivatalnok" kertben és egy helyi selyemműhelyben.

Szállás Sanghajban.

14. nap

Városnézés Sanghajban: a Jade Buddha Templom megtekintése, majd látogatás a Yu-Yuan kertbe, végül a 420,5 m magas Jinmao toronyba, ahol a 88. emeleten lévő kilátóból az egész város látható.

Szállás Sanghajban

15. nap

Korai transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.

A program tartalmazza...

 • Időpont:
  2019. május 22. - június 5.
 • Időtartam:
  utazással együtt 15 nap / 13 éj
 • Utazás útvonala:
  3 éj Peking, 3 éj Luoyang, 2 éj Xian, 2 éj Hangzhou, 3 éj Sanghaj
 • Utazás részletei:
  menetrendszerinti repülőjárattal Budapest - Peking és Shanghai - Peking között átszállással, Peking - Luoyang - Xian között expresszvonaton, Xian - Hangzhou között belföldi repülőjáraton, Hangzhou - Shanghai között expresszvonaton és légkondícionált autóbusszal
 • Tervezett menetrend:
  május 22. Budapest 14:00 Amszterdam 16:10
  május 22. Amszterdam 17:25 Peking 08:55
  június 5. Sanghaj 10:10 Párizs 16:30
  június 5. Párizs 20:45 Budapest 22:55
 • Elhelyezés:
  a megadott szállodákban (helyi 4*) vagy hasonló kategóriában, kétágyas szobában
 • Ellátás:
  reggeli, felár ellenében félpanzió (ebéd)
 • Minimum létszám:
  15 fő (fakultatív programok esetén 10 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető

Szolgáltatások

Akciós részvételi díj**: 389 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 119 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 145 000 Ft/fő
Belépők (kötelező): 45 000 Ft/fő
Vízumdíj: 25 000 Ft/fő
Félpanziós felár: 48 000 Ft/fő
 
Pekingi kacsavacsora*: 9 000 Ft/fő
Geo Park kirándulás*: 25 000 Ft/fő
Szucsou egésznapos program*: 23 000 Ft/fő

Szállás

Peking ? Nagy Fal ? Luyoang ? Xian ? Hangcsou ? Sanghaj

x