Válogass a legszebb utazások közül!

Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

Tartson velünk a Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 639.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Legjobb ár: 639.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.06.19 - 06.25

Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága leírás

Kívánságlistára teszem
AZ ÚT LEÍRÁSA

Tagadhatatlan, hogy Feröer-szigeteki utunk azzal a szándékkal készült, hogy nyári utazási alternatívát kínáljunk a minket ismerőknek. Meleg nyarunkon ritkán jut eszünkbe Ázsiába utazni, viszont jól esnek az ilyenkor nem olyan gonosz északi szelek. Izland mellett Feröer azért szerepel a kínálatunkban, mert alaposan bejártuk, megismertük és érdemesnek találtuk.

Most már elismerjük, hogy a National Geographic fotóstársadalamának szavazása jogosan nevezte a Feröer-szigeteket a legszebb szigetvilági tájnak. Itt, az Atlanti-óceán közepén olyan páratlan formájú hegyek emelkednek ki a tengerből, alkotnak fjordokat, melyeken perceként változó színben játszik a nap. Nyáron a mély kék tenger és a harsány zöld lejtők lehetetlen hátterként szolgálnak a tengeri madárvilágnak, akik itt költenek ilyenkor. Így garantáltan közel kerülünk a ludákhoz, tényleg karnyújtásnyira, de a fantasztikus szulák és az érdekes lumma és alkacsapatok is lencsevégre kerülhetnek majd.

Egy szó mint száz, tengeri barlangok, szédítő szurdokok, hegygerincek várnak ránk egész könnyen elérhető kirándulásokkal, mialatt persze gyönyörű vízesések, hitetlen birkák és tradicionális “vikingkori” fűtetős falvak között kalandozunk szinte egyedül.

Célunk most sem a kipipálás, “az itt is voltunk utazás”, hanem a geológiai és földrajzi unikumnak számító szigetek legszebb részeinek felkeresése. Így az ismert sztárhelyszínek mellett behajózunk Hestur barlangjaiba, ott leszünk Kalsoy ikonikus világítótornyánál. Elhajózunk Drangarnír boltíve mellett Mykinesholmur madárparadicsomában és a legdélibb szigeten, az epikus panorámák szigetén, Suduroyon is eltöltünk egy szép napot. Ezért hatszor hajóra szállunk és egyszer gumicsónakkal indulunk útnak, máskor tengeri alagutakon vagy vékony autóutakon jutunk el céljainkhoz, ahonnan mindig kisebb kirándulásokat teszünk. Feröer valóban világvégi hely, kevés infrastruktúrával, cserébe nagyon magas árakkal, ennek ellenére szállásainkon saját fürdőszobánk lesz és nem kollégiumi vaságyon alszunk! Utunk magyar hangja Kádas Csaba lesz.

RÉSZLETES ÚTITERV

Jún. 18. Budapest – Párizs - Sorvagur – Gasadalur - Thorshaven

Budapestről kizárólag átszállással érhető el a Dán királysághoz tartozó Feröer-szigetek. Fapadosok híjján az autunom Ferör szigeteki légitársaság állomásaira kell repülnünk. A legkézenfekvőbb Koppenhága vagy Párizs. Fél napos repülés után délutáni érkezés Sorvagurba, Vagar szigetére. A poggyászok felvétele és a pénzváltás után (Feröer nem tagja sem az EU-nak sem a EGT-nek, így mobilunk is komoly roamingdíjakkal működik csak) kisbuszunkkal Vágáron kezdjük kalandjainkat. Az öböl túlpartján Bour és Gasadalur falvainál megvárjuk, ahogy egyre lentebb ereszkedik a nap és hátba kapja az ikonikus Drangarnirt és megsüti majd a Mulfossar vízesést. Szerencsével első tengeri madaraink is lencsevégre kerülnek az öblökben. Szállás Thorshavenben.

Jún. 19. Thorshaven - Saksun - Tjornuvik

Reggeli után Eysturoy szigetének északi részét járjuk be. Feröeren az időjárás, így a köd és az eső lehet a legnagyobb ellenfelünk. Így vezetőnkön is múlik majd, hogy mindig flexibilisen mozogjon a szigetek között és a programot ennek megfelelően kreatívan variálja. A nap elsősorban Saksun lagúnájáról, Tjornuvik mesebeli öbléről és a Fossa vízesés két szintjéről szól majd. Szállás Thorshavenben.

Jún. 20. Thorshaven - Kirkjubour - Hestur - Álvagjógv - Klæmintsgjógv

Reggeli után történeti délelőttöt tartunk. Komoly sétát teszünk a “faluban”. Felderítjük a főváros adminisztatív épületeit a Tinganes negyedben, majd átbattyogunk a kikötőn túli Skansin erőd romjaihoz… Délután főszigetünk, Sterymoy déli végébe utazunk, ahol felkeressük Kirkjubour szellemkatedrálisát. Később a közelből, kalandos hajótúrát teszünk Hestur szigete körül, minden izgalmas öbölbe bekukucskálunk és 2 csodás tengeri barlangba is behajózunk. Utunk során sirályhojszák tízezrei lesznek társaink, de alkák és lummák is várják érkezésünk. Szállás Thorshavenben.

Jún. 21. Thorshaven - Tvoroyri - Sandvik - Vagur - Akraberg - Beinisvard

Reggeli után kompra szállunk és a legdélibb szigetre hajózunk (2 óra). Suduroy feröeri viszonylatban is alig látogatott, így a szurdokok, séták, panorámák csak a ránk várnak. Tvoroyriba érkezünk ahonnan az északi öblök titkait fedezzük fel. Alagutak és völgyek mögött újra és újra csodás látványban lehet részünk, akár teljes vadságukban akár felhősapkákban mutatják is magukat a Dimun szigetek. Hvalba és Sandvik érintése után elveszünk a semmiben. Kirándulásunk a nyugati oldal sziklafalihoz vezet majd, melyet Asmundarstrakkur sziklatornya tesz még izgalmasabbá. Később délre kanyarodunk és Vagur, majd Sumba vidékének leglátványosabb szurdokait, kilátópontjait sétáljuk be. Szállás Suduroyon, Tvoroyriban. 

Jún. 22. Tvoroyri - Thorshaven - Gjogv - Eidi - Klaksvik

Reggeli után hajóra szállunk és visszatérünk Streymoyra, ahonnan a keleti szigetre indulunk. A nap a legszebb fjordélményeket és a páratlan feröeri piramishegyeket tartogatja számunkra néhány aranyos kis faluval fűszerezve. A Fuglafjordur vidékén néhány kirándulást érdemes tennünk a legszebb panorámákért. Gjogvban sétálunk picit a természetes kikötő egyikéhez. Idő függvényében komolyabb túrát is tehetünk a birkák sziklájához. Kis autós körünk Eidi felé folytatódik, így csodás rálátásunk lesz a Risin og Kellingin 70 méteres tengeri sziklatornyaira. Körünk úgy zárjuk, hogy Klaksvik városkájába, Bordoy sziget civilizációs központjába érkezünk, ahonnan egy kellemes esti kirándulást tehetünk a legszebb Feröeri kilátópontok egyikére. Szállás Klaksvikban.

Jún. 23. Klaksvik - Kalsoy - Mikladalur - Kallur - Thorshaven

Reggeli után áthajózunk Kalsoy szigetére, mindenekelőtt Trollanes faluja érdekel bennünket, mert innen félnapos kirándulást teszünk az egyik legizgalmasabb feröeri tájhoz. Kallur világítótornya csücsül a sziget végében, ahonnan elképesztő látványok sora vár ránk. A szigetek északi, akár 400-600 méteres, tengerbe szakadó sziklafalai, megfelelő perspektívából gyönyörűen sorba fűzve bújnak egymás mögé, a hullámzó zöld domboldalakon egyensúlyozó birkák életéért aggódva csodáljuk majd a vékony gerincek felfedezőit, magunkat is. Sziklaszirtek és párás, párátlan, felhős napos percek sora váltogatja majd egymást, így számos feledhetetlen panorámát, képet égetnek majd retinánkba vagy az sd kártyákra. Ha időnk engedi, akkor Kunoy szigetére is átkacsintunk és erőnktől, kedvünktől fűtve ott is sétákra ragadtathatjuk magunkat. Szállás Thorshavenben.  

Jún. 24. Thorshaven - Sorvagur - Mykines

Reggeli után Vágár szigetére robogunk, mert hajónk innen visz bennünket Myikines szigetére, melynek nyugati széle már természetvédelmi terület. Útközben Drangarnír boltíves sziklájában gyönyörködünk, de látjuk a vízről Mikladalúr vízesését és rengeteg tengeri madarat. Ezrével röpülnek, úsznak, halásznak, híznak majd körülöttünk sirályhojszák, a viharmadarak és a lundák. Mykines-szigetén is bőven lesz időnk, hogy kellemes kirándulásokat tegyünk rohamtempótól mentesen: a Korkadalur nevű északi völgyben találhatók a „sziklaerdő” névre hallgató bazaltoszlopok, de a sziget kincse mégiscsak Mykinesholmur madárbirodalma, ahol madarak százezrei fészkelnek karnyújtásnyira. Kétségtelen, hogy ilyen közelről ilyen nagy számban szinte sehol a Földön sem bámulhatjuk, hallgathatjuk a lundákat. Ez az elképesztő madártársadalom, melynek világába egy erős félnapra beleshetünk olyan komoly szárnyasokat is maga közt tud, mint a szula, az alka vagy a lumma.  Madarászvégzettség nélkül is páratlan élmény lesz a vad szigetpárkányok közelében sétálni, átkelni a gyaloghídon, amely 35 méter magasan ível át a Hólmgjógv fölött. Hajónk visszatérte után időjárás függvényében titkos öblök, gerincek felkeresése Vágáron vagy Sterymoyon. Szállás Thorshavenben.

Jún. 25. Sorvagur - Párizs - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás átszállással Budapestre.


x Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (6 v. 12 fő):     639.900 Ft/fő

 + Repülőjegyek (illetékkel):    85.000 Ft-tól*egyénileg foglalhatók (Budapest – Párizs – Sorvagur – Párizs – Budapest). A foglalásban segítünk!A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: magyar túravezetést, szállást, kétágyas SAJÁT fürdőszobás elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket (2×9 fős kisbusszal), komp és alagútdíjakat, Hestur hajózást

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a esetleges helyszínek időközben kitalált helyi belépőit, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (24.500 Ft/fő), ebédeket – vacsorákat (kb. 50 EUR/fő/nap) személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)


Aktuális kedvezményekről és a szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást!
Kérje ajánlatunkat!

Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (6 v. 12 fő):     639.900 Ft/fő

 + Repülőjegyek (illetékkel):    85.000 Ft-tól*egyénileg foglalhatók (Budapest – Párizs – Sorvagur – Párizs – Budapest). A foglalásban segítünk!A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: magyar túravezetést, szállást, kétágyas SAJÁT fürdőszobás elhelyezéssel, reggelis ellátást, transzfereket (2×9 fős kisbusszal), komp és alagútdíjakat, Hestur hajózást

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a esetleges helyszínek időközben kitalált helyi belépőit, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (24.500 Ft/fő), ebédeket – vacsorákat (kb. 50 EUR/fő/nap) személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)


Aktuális kedvezményekről és a szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást!
Kérje ajánlatunkat!


Belépők
Szállás
Ellátás megadott szerint
Transzfer
Idegenvezető
Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Kötelező borravaló a helyszínen

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 24.500 Ft foglalás
  2. Repülőjegy+illeték 85.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 134977

Infóvonal

+3670 123 456

Nyitva tartás

H-P:9:00-17:00
SZo-VZÁRVA

A Teszt Travel munkatársai több mint 30 év utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait!

Teszt iroda, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 2, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 3, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 4, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 5, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 6, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 7, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Teszt iroda 8, teszt utca
NYITVA
Nyitvatartás
Hétfő:9:00 - 17:00
Kedd:9:00 - 17:00
Szerda:9:00 - 17:00
Csütörtök:9:00 - 17:00
Péntek:9:00 - 17:00
Szombat:-
Vasárnap: -

1021 Budapest, Teszt utca 26.
Irodaház

+36 70 123 456

+36 30 123 456

Fő partnereink:
Válogatott utazások

A www.afrikaiutazas.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre sem Utazást közvetítő szerződés, sem Utazási szerződés. Az Utazást közvetítő szerződés vagy az Utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási részvételi díj előlegének, vagy indulás előtt 35 napon belül a teljes összegnek a megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Flair Travel Kft. illetve az utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján. A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Flair Travel Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Powered by Mediaorigo MediaOrigo | Tourism CRM: Travelium Software Travelium Software
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

Dánia, Feröer-szigetek

Útazonosító: 134977

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Kötetlen ajánlatkérés
Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

Feröer-szigetek Körutazás az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága

Dánia, Feröer-szigetek

Útazonosító: 134977

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!