Zsiráfok egy nemzeti parkban Zebrák és gnúk Viktória vízesés, Zimbabwe2 Tanzánia Naplemente a Szavannában Namibiai sivatag Leopárd, Kenya Marokko Afrikai harci tánc Masai Mara Nemzeti Park, Kenya

Afrikai utazás

Üdvözli Önt a !

Üdvözöljük a Travelorigo gyűjtőportálon. Utazásához minden hasznos információt megtalál, legyen az utazás, szállás, repülőjegy, utasbiztosítás, vagy általános információk! Portálunkon szállások, hotelek, fapados repülőjegyek, időjárás, térkép található. A sok utazási és nyaralási kínálat mellett látnivalók, lastminute ajánlatok, repjegy, fotók, olcsó programlehetőségek, busz és autóbérlés igényelhető.
Kevesen tudják, hogy a kietlen sivatagot először a magyar származású kutató, Almásy László járta be. A területet azóta is Földünk "utolsó nagy fehér foltjának" tartják.
Líbiai-sivatag_Afrikai utazás
A homoksivatagok dűnéi a legkülönfélébb formákat és színeket tárják a kíváncsi utazó elé.
homok_Afrika_utazás
Ez a kedves kis állat kiválóan alkalmazkodott a sivatagi körülményekhez: Hatalmas fülein keresztül rengeteg hőt tud leadni.
Fennek_Afrikai utazás
Ne higgyük, hogy a végtelen hommoksivatag unalmas táj! A dűnék mögött lemenő Nap káprázatos látványt nyújthat az utazóknak.
Sivatag_Afrika_utazás
A sivatagokban az évi csapadék általában kevesebb, mint 250 mm. Vannak olyan helyek, ahol évekig nem esik az eső.
Szárazság_Afrika_utazás
Az oázisok rendkívül fontos szerepet töltenek be a sivatagok életében. A vándorló karavánok (és persze a turisták...) itt tudnak megpihenni és vízhez jutni. Sok oázis körül alakultak ki városok.
Oázis_Afrika utazás
A sivatag hajói, a tevék szinte fáradhatatlanok, hatalmas távolságokat képesek megtenni vízfogyasztás nélkül, a "sofőröknek" viszont időnként pihenniük kell.
piheno_karavan
A karaván, mint szállítási forma az ókor elején alakult ki, az akkori útviszonyokhoz alkalmazkodva. Ma a sivatagtól elválasztott területek kereskedelmében játszik nélkülözhetetlen szerepet.
Karaván_Afrika_utazás